Thursday, January 17, 2013

In with the Old!






Guess leather jacket, ZERO skirt, random scarf, Topshop booties, Louis Vuitton bag


EN: My dear friends and followers, I got a pretty nice question for you today. What's the oldest piece of clothing in your wardrobe? And I don't mean old baby shoes and dresses that your mother might have kept all these years. I'm talking about different items that you bought in your teenage years or highschool and that you still own and wear?
Mine is an old black coat bought in the 9th grade that I still cherrish and wear every single winter.
Also, I got this scarf more than 6 years ago as a present from a good friend of mine and I'm still madly in love with it. The ethnic print, the beautiful color and the soft fabric can lift up any dull, boring winter outfit,  not to mention it's perfect to throw over the shoulders on a chilly summer evening.

Now it's your turn!


Don't forget to follow me on INSTAGRAM @fashionpainteddreams


RO: Azi va iscodesc cu o intrebare. Care sunt cele mai vechi articole din garderoba voastra?  Si aici nu ma refer la botoseii sau rochitele imbulinate pastrate de mama ca amintire si nici nu doresc sa-mi datati vreo piesa vintage. Ma refer la haine sau accesorii care si-au gasit loc in dulapurile voaste in copilarie, adolescenta, poate in facultate, care inca va vin bine si pe care le purtati cu acelasi drag ca odinioara. 
Eu am un palton negru, daruit de mama mea in clasa a noua. Mi l-am dorit enorm, insa era prea scump sa il pot lua din banii mei si tin minte ca m-a luat mama intr-o dupa-masa de mana si-am mers impreuna sa mi-l cumpere. Il port si astazi. O fosta colega de liceu, draga de Isa daca citesti!:)) chiar l-a observat intr-o postare mai veche si mi-a spus. E ceva firma romaneasca , material excelent si va spun sincer ca zilele lui de glorie n-au apus inca:)
Esarfa de mai sus o am de vreo sase ani, primita si ea, de data aceasta de la o prietena. O port mereu cu acelasi drag, iarna la gat iar in serile racoroase de vara, pe post de sal.

Acum e randul vostru!




49 comments:

  1. Replies
    1. I love your scarf is amazing!!
      POR CIERTO HOY UN VIDEO QUE OS ENCANTARÁ EN
      WWW.JUST-COCO.COM
      ME ENCANTARÍA QUE LO VIERAS
      UN BESO Y FELIZ FINDE A TODAS!!

      Delete
  2. I'm in love with your scarf and jacket!

    http://lartoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. eu am cateva din scoala,iti dai seama?!au trecut vreo 25 de ani daca nu mai mult si acum le port! am copilarit in germania,stii, si multe sunt de acolo.imi place sa combin din ce am,ca nu e problema sa cumpar si cumpar.
    imi place mult baticul tau rusesc,din pacate nu am niciunul.dar se rezolva.pup,draga mea,mereu frumoasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai are si mama mea ceva piese din timpul scolii, unele mi le-am insusit si transformat, hehe

      Delete
  4. Buna intrebare, trebuie sa recunos ca am mai ramas cu cateva haine de prin liceu plus ceva posete handmade pe care le pastrez de dragul amintirii, la care se adauga esarfe primite cadou, nu am stat niciodata sa ma gadesc de cat timp le am dar acum imi dau seama ca de vreo 7 ani :), din pacate materialele din care sunt facute majoritatea hainelor din zilele de acum nu mai e ce a fost, mama mea are haine si de acum 20 de ani intr-o conditie exclenta. Imi place enorm esarfa purtata de tine poate din cauza ca imi aminteste de portul popular romanesc. Am sa caut si eu una asemanatoare caci imi plac in general tinutele in care sunt incorporate elemete traditionale. Si uite asa am facut un comment interminabil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana, te mai astept cu astfel de comentarii, imi e drag sa-mi vad cititorii activi, care vin cu pareri, povesti, amintiri.

      Si eu iubesc piesele cu motive etnice, dau un aer mai..exotic tinutei :)
      Mi-as dori si o fusta sau o rochie cu un astfel de imprimeu, de lungime midi, yummmm;))

      Delete
  5. Cat de frumoasa este esarfa, Dora, minunata, am observat-o din blogroll, trebuia sa intru neaparat sa vad despre ce e vorba. :)
    Eu am o camasa primita de la bunica mea, prin clasa a X-a, deci are cam 14 ani, arata inca foarte bine si o port cu mare, mare drag. :)
    Sa ne arati si noua paltonul! :)

    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Simona!:**

      Sa o porti in continuare cu placere, draga mea!

      Pupici!!

      Delete
  6. love that scarf!! it really makes that whole outfit pop! xo

    http://allthingsprettyandlittle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Vaaai ce frumos te-ai imbracat si ce dragut ninge :) Hmm..cel mai vechi obiect vestimentar? Chiar nu stiu acum - poate pentru ca inca sunt mica si ce purtam pe la 10 ani..nu se prea pune :)) Dar cand imi amintesc, te anunt ! Geaca ta e super tare ! xx

    ReplyDelete
  8. nice outfit :) :)
    www.okomody.blogspot.com
    xoxo

    ReplyDelete
  9. I still got a plain white tee with silk details that I got when I was 17, and eight years later, I still love wearing it :-)

    Love,
    Jolien

    http://julianaandthedaydream.blogspot.be

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good for you ,sweetie! Thanks for sharing! Hugs!

      Delete
  10. Am multe articole care si acum imi vin si le port: rochii de vara, un sacou cred ca tot de prin a noua la care m-am gandit sa-i schimb manecile si sa-i pun unele din piele, cateva esarfe de la mama, etc etc

    Foarte frumoasa tinuta, culoarea rujului si esarfa coloreaza atat de frumos tinuta, fusta cu pliuri te pune intr-o lumina angelica.
    Love it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc frumos, draga mea Mihaela!

      Sa ne arati si noua rezultatul dupa ce transformi sacoul! Spor si pupici!

      Delete
  11. Ohhhh esti adoima fulgilor de nea din jur! Splendida tinuta si pozele! Cand ma uit la tine, si friguroasa iarna, imi pare magica . Si eu am o bluzita din liceu, pe care o port cu drag, si la care nu as renunta pentru nimic in lume :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos, Gina!!!!

      Sa o porti in continuare cu drag!

      Delete
  12. Das 3. Foto ist sooo wunderschön!! Und ich bin jedes Mal aufs Neue wieder begeistert von deinen tollen Haaren! <3
    Liebe Grüße xx,
    Franzi

    ReplyDelete
  13. so pretty, your scarf is gorgeous,, love it!!!

    ReplyDelete
  14. De demult, am niste helanci ale mamei pe care le purta in adolescenta. Acum are 56 de ani... Culorile sunt la fel de intense (una este rosie, una albastra si una cu nuante de verde intens)iar materialele la fel de bune, nedregadate.
    Si am mai multe lucruri de-ale ei, la fel de frumoase si fara sa aiba amprenta timpului pe ele (genti, esarfe care sunt ca noi).
    Iar eu am lucruri luate acum 7-8 ani -problema e ca am adaugat 1-2 numere la marime...

    Mihaela I.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm, vreau sa spun ca eu am o camasa care a apartinut surorii mai mari a mamei mele, a fost pasata ulterior mamei iar apoi mie :)) Are mai mult de 15 ani si inca o port, chiar a aparut o data si intr-un outfit pe blog in postul "Wine"

      Delete
  15. Imi place combinatia pe care ai abordat-o. Imi place stilul tau, ai foarte mult bun gust. Ma bucur ca porti mandra piese romanesti, de inspiratie taranesca si le combini si articole straine, de lux sau nu.
    Este chiar o tinuta reusita.
    PS: pastrez geaca de piele din liceu, arata super, indiferent de cat am forjat-o!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc mult pt cuvintele frumoase, Cecilia! Daa, eu sunt pro mix&match no name-uri sau high street cu luxury. ;)

      Asa si eu, jacheta de piele de mai sus o am de vreo 5-6 ani, e cea mai purtata piesa din garderoba mea, si inca arata ca noua.

      Delete
  16. Vai, arati minunat! Fusta si esarfa iti vin de minune!!! :D
    Eu am acum un tricou pe care il am din clasa a 12a pe care inca il port. In rest..mai am piese de colectie ca sa zic asa, pentru ca nu le port, nu mai sunt in stilul ala, dar nici nu ma lasa inima sa le dau.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos, draga mea!

      Te inteleg, mai am si eu cate o haina veche, nepurtata de ani de zile la care imi e imposibil sa renunt!! Sunt atasata de ele, mult prea multe amintiri pastreaza printre pliuri si buzunare:)

      Delete
  17. You're such a pretty girl ;x Love the look!:*

    ReplyDelete
  18. Doamne, Dora, la ce brainstorming m-a supus intrebarea asta!
    Am citit de-aseara dar nu am scris raspunsul caci tineam neaparat sa fie cel corect!:))
    Cel mai vechi obiect vestimentar al meu are cca 16 ani; un sacou subtire, de culoarea untului, cu bordura neagra la guler si la maneci, cu nasturi mari negri; apoi, tot foarte vechi - nu le pot data! - sunt: o pereche de pantaloni gri (cu dungute pe acelasi ton), drepti, clasici si un compleu clasic, sacou cambrat, fusta scurta, dintr-un material tip reiat mic, pe nuante de bej-maroniu deschis! Toate intr-o stare foarte buna, le port inca cu fruntea sus!
    Pupicei!

    Tu esti senzational de frumoasa, asa cum te stim!:)

    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))

      Ma bucur draga mea, sa le porti cu multa placere si de acum incolo, sacoul mi-l si imaginez, pare superb!

      Multi pupici si un weekend linistit iti doresc!

      Delete
  19. You look beautiful!
    As to my oldest thing, I would have to think hard... :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  20. Cel mai vechi lucru este o jacheta pe care o am de cand am intrat la liceu pe care inca o port destul de des! Imi place la nebunie si cred ca o sa o mai pastrez o perioada :). Tu esti suberba...like always :).

    ReplyDelete
  21. Arati absolut superb! Mi-am dorit si eu o astfel de esarfa, din pacate nu am fost asa norocoasa ca si tine, nicio prietena nu m-a codorisit cu vreuna. :)
    Cat despre postare, I agree! Si eu obisnuiesc sa-mi reinventez garderoba mai veche si uneori mai cotrobai si prin a altora. :)
    Pupici,
    Alina

    www.lightanddejavu.com

    ReplyDelete
  22. Love your hair! And jacket ;)

    ReplyDelete
  23. foarte frumoasa tinuta!! ador geaca!!
    xoxo

    www.mychicebysorana.blogspot.ro

    ReplyDelete
  24. foarte draguta esarfa, arati f bne cu ea
    http://idareyoutobefashion.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  25. Nice Pics and Beautiful Look!!!
    http://rimanerenellamemoria.blogspot.de

    ReplyDelete
  26. Am si eu o esarfa ca a ta de care sunt foarte mandra, iar cand am vazut-o la tine am fost si mai mandra. A mea a apartinut bunicutei mele care din pacate nu mai e printre noi, deci are multi ani ,insa arata perfect, e ca noua , iar culorile sunt foarte vii.Cat despre tine nu pot sa spun decat ca esti cea mai frumoasa blogerita de fashion din cate stiu. Te admir foarte mult si imi place ca esti foarte naturala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multmesc din suflet pt cuvintele, frumoase, Simona!

      Sa o porti si tu cu mare placere in continuare!

      O saptamana minunata iti doresc!

      Delete
  27. Dora, this look is beautiful, and I'm in love with that skirt!

    http://glittleplace.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Am si eu esarfa ca a ta, dar e mai mica si e pe bej...e din casmir si nu e scumpa deloc..zici ca e de la Manoush :)))) bia astept sa o combin cu rochite cand se mai incalzeste afara!

    ReplyDelete
  29. Pff... cât de frumoasă eşti în pozele astea :) Te prinde foarte bine modelul eşarfei(şi culorile sunt incredibile). Mă bucur că ţi-am descoperit blogul :)

    Kisses, http://justalifestyleblog.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur sa aud asta! Te mai astept in vizita!

      Delete
  30. Poti sa imi spui de unde ai cumparat esarfa? mersi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E f veche, mai mult de 6 ani cred ca are si am luat-o dintr-un magazin din mall Vitan, Bucuresti, din pacate nu mai retin numele :(

      Delete