Monday, December 10, 2012

The Sweater Dress










Peek&Cloppenburg coat, Zara knit and bag, old leather boots, H&M bracelet


EN: Let's face it, staying warm AND stylish during the impending Winter months is not always an easy task! It often requires a bit more thought and effort and we don't always have that precious extra time in the morning to get a smart layering that's neither too bulky nor completely uncomfortable.

This is where sweater dresses come in. I can't think about an easier way to look super chic, while still keeping warm. Just wear a long sleeved thermal vest underneath(YES, from my experience, the absolute best way to stay warm!), add a nice wool&cashmere coat in a precious color, knee high boots, some proper accessories as chunky scarves, gloves, etc. and you're ready to go!

Don't forget to follow me on INSTAGRAM @fashionpaintedreams


RO: Dragele mele, cred ca nu gresesc cand spun ca unul dintre cele mai mari inconveniente ale fashionistelor de pretutindeni pe timp de iarna o constituie imbinarea esteticului cu confortul termic. De multe ori gradele din termometre ne limiteaza alegerile stilistice iar dimineata pierdem timp pretios incercand sa compunem o tinuta care sa ne flateze dar in acelasi timp sa ne ajute sa facem fata zapezii si vantului taios. Stiu ca e mult mai la indemana sa aruncati o pereche de jeans si o pufoaica, insa lunile de iarna nu trebuie sa fie un motiv de neglijenta sau delasare!!

Aici intervine insa rochia pulover, una dintre cele mai comode si versatile piese din garderoba noastra. Necesita efort minim de stilizare si arata super chic atat la birou cat si la scoala sau la plimbare! Eu propun sa mergeti pe culori neutre care, asortate corespunzator, permit o sumedenie de asocieri: in combinatie cu un palton intr-o culoare pretioasa si cizme inalte va constitui lookul perfect pt o zi de munca iar impreuna cu o parka imblanita va fi ideala pt un look lejer intr-o seara rece de decembrie. 

Ce ziceti, voi cate rochii pulover detineti in acest moment?:)



24 comments:

  1. Great look! Love your coat and dress!

    ReplyDelete
  2. Very pretty! Red looks great on you!

    ReplyDelete
  3. pretty = ] ]




    new post


    www.live-style20.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Nice coat!It really brightens the outfit!
    dailyfashiondream.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Great look! Love that sweater dress and your red coat is gorgeous :)

    Take care,

    Daniella xox

    ReplyDelete
  6. e greu iarna. imi place mult paltonasul.rochita e super,comoda si calduroasa! pupppp

    ReplyDelete
  7. Great idea! Love the red jacket and your lipstick. Stunning!

    ReplyDelete
  8. superb!paltonul m-a dat pe spate, e perfect!
    http://www.asparklyhanger.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  9. Bravo Dora! O tinuta comoda, simpla si foarte frumoasa. Eu nu am nicio rochie pulovar, dar cand vad cat de frumos iti sta, ma face sa imi doresc una foarte mult.

    ReplyDelete
  10. A beautiful and comfy outfit! I love it!
    Great bag! :*

    ReplyDelete
  11. sunt de accord, nici ca puteam s-o zic mai bine...
    insa stii care faza? totul se reduce la faptul daca ai masina sau nu. pentru ca daca ai, lucky you, poti sa porti ce vrei tu, fie si viscolul de la polu nord:)))))) daca iei metroul ( un caz relativ fericit) sau ratb ( foarte nefericit) sau pe jos....(cel mai nefericit) ...se ingroasa gluma si stratul de haine:)))))))

    te-am pupat, esti superba , ca de obicei!

    silvi

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))) Hai ca am ras copios, asa este

      Merci frumos, o saptamana frumoasa iti doresc!

      Delete
  12. the color of your jacket is amazing! I love your lipstick color too!

    -Carol
    http://declarationofcaptivation.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. nu am nici o rochie pulover pentru ca am solduri late si nu imi sta bine, dar ai dreptate, iarna nu e un motiv de neglijenta :)




    chocolatefashioncoffee.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. si eu sunt de aceeasi parere ;) iarna, vara, nu conteaza ;)
    P.s. you`re beautiful like always !

    ReplyDelete
  15. Dora arati superb! Rochia gri si hainuta colorata compun un look superb. Dupa ce am vazut prima poza, m-am dus automat la ultima, sa vad de unde ai cumparat hainuta. Insa eu sunt mica, si uneori cumpar haine de la copii, deci nu se pune problema sa imi gasesc si eu o hainuta decenta pt iarna. Am noroc cu cele scurte, pana la sold...le gasesc uneori in masura 34..insa ceva mai lung.....arat ca si cum am furat haina mamei:(. Am trei rochii pulover, doua negre si una gri....am avut mai multe, insa le-am mai facut cadou pt ca tuturor le place:). De fiecare data cand am luat o asemenea rochie......am gasit-o in ultimul moment si era ultima si exact masura mea:).
    Arati superb in acest post si tinuta ta emana....caldura. O saptamana frumoasa iti doresc:*:*:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc, draga mea, pt cuvintele frumoase si comentariul sincer, plin de candoare!
      Eu chiar iti recomand departamentele pt copii ale magazinelor Zara sau H&M, au haine super frumoase,moderne si uneori ma doare sufletul cand vad ceva frumos pe acolo si nu-mi e bun :))

      De ce nu incerci sa ti le faci insa, la croitor? sunt o multime de croitori buni in romania si cu siguranta ai iesi in castig:)

      Un decembrie minunat iti doresc!

      Delete
    2. Da, ideea ta este buna, insa locuiesc in Olanda ( sa imi fac o haina la croitor aici...este mult mai scump decat in Romania- pentru ca nu sunt multi oameni care merg la croitor si de aceea au preturi piperate). Am observat ca masurile de aici nu sunt compatibile cu cele din tara. Pt ca femeile de aici sunt mai inalte si mai ....plinute, masurile sunt mari in comparatie cu cele din tara noastra. Imi place la nebunie felul in care arati cu rochia pulover, pt ca hainuta face intreaga tinuta sa para...decenta. Pentru ca sunt mica, daca imi pun o rochie pulover, cizme si o hainuta pana in talie...arat cam nepotrivit pt varsta mea ( am 29 de ani, insa casierele ma intreaba ce varsta am cand cumpar tigari :( ). Iti multumesc pentru raspuns si iti doresc sarbatori fericite si pline de caldura! Astept cu nerabdare urmatoarea ta postare:*

      Delete
    3. Da, inteleg, si in Germania aceeasi poveste, astfel de servicii sunt f scumpe. Eu imi rezolv in ro cand am de transformat ceva sau imi trebuie ceva anume..

      Eiiii, faptul ca nimeni nu iti da varsta trebuie sa fie un motiv de bucurie :)))

      Delete
  16. Amazing look !
    Love your jacket !Beautiful colour !


    http://www.olastory.com/

    ReplyDelete
  17. E minunat paltonul rosu!
    Am scris un articol despre parka si am mentionat 2 tinutae ale tale. Sper sa iti placa:
    http://clothesabcs.blogspot.ro/2012/12/10-moduri-in-care-sa-porti-o-parka.html

    ReplyDelete
  18. So beautiful Dora! You always style things so perfectly! Gorgeous coat, bag, and bracelets!

    ReplyDelete