Tuesday, June 16, 2015

Amsterdam Diaries - pt.1



Dress HERE


Este imposibil sa definesti alb pe negru cel mai frumos oras al Europei, nu-i asa? Eu degust cu pofta atat din dulceata romantica a Parisului sau din dramatismul Romei, insa ma las coplesita si de culorile vesele ale Barcelonei sau de ce nu, de istoria pura respirata in Berlin.

Saptamana trecuta am avut ocazia de a vizita pentru prima data Amsterdamul. Desi se afla la doar 4 ore distanta de Bremen, nu stiu cum se face, dar pasii nu ne-au indrumat pana acum in directia mult-iubitului oras. Profitand insa de un weekend insorit, ne-am facut bagajul si am decis sa il luam la pas.

 Cu un cer limpede, aer relaxat si mii de biciclete, am intrat in oras si ne-am cazat la un hotel in afara perimetrului mega-aglomerat al centrului. Dupa un check in rapid si un retus al machiajului, am facut planul pentru ziua respectiva si am plecat la plimbare. Superb oras! Facandu-se cunoscut pentru stilul eclectic si pitorestile sale canale(165 la numar) care gazduiesc un labirint de cartiere si sectoare, Amsterdamul are ceva interesant de oferit pentru fiecare vizitator. 
 
Pentru un tur al orasului puteti opta pentru autobuzele consacrate 'hop on-hop off' dar si pentru o croaziera printre canale cu sutele de vase pregatite in acest sens. Noi am optat pentru a doua varianta si nu ne pare rau. Orice oras care are deschidere la apa merita explorat astfel! Ca sa nu mai spun ca pranzul are o alta savoare servit la una din terase amplasate strategic la intersectia canalelor.
Nu am ratat bineinteles nici popularul 'Red Light Distric' care este de fapt unul dintre cele mai frumoase si pitoresti cartiere ale Amsterdamului. Noi am fost doar pe timpul zilei, asadar nu am prins forfota de la lasarea intunericului, insa politia care patruleaza zona in permanenta lasa impresia ca locul e safe si pentru un cocktail intre fete la terasele din apropiere, spre exemplu. 


De asemenea, daca aveti mai multe zile la dispozitie, merita sa va achizitionati in prealabil un card 'I Amsterdam', unde aveti transport gratuit, intrare gratuita sau reducere la majoritatea obiectivelor turistice, croaziera gratuita cu vaporasul&co. 

Ah, apropos de moda si street style, sa stiti ca am vazut o multime de femei bine imbracate si barbati chic. Stiu ca este vorba de capitala si aerul cosmopolit al acestora, insa comparand cu Germania, mie mi-au parut mult mai preocupati de stil si infatisare:)

Sunt curioasa sa aud si impresiile celor care au mai fost in Amsterdam, voua cum vi s-a parut?















4 comments:

  1. awesome!

    new post

    www.live-style20.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Looking so beautiful and stylish in this outfit! Everything is simply perfect about this combo!

    http://lartoffashion.com

    ReplyDelete
  3. Esti o scumpa si o frumoasa! Ma bucur ca ai avut parte de cateva zile minunate in acel superb oras!!!

    ReplyDelete
  4. Multumesc ca ne-ai impartasit impresiile tale despre amsterdam :D iar tinuta imi place tare mult :*

    ReplyDelete