Tuesday, April 14, 2015

Giethoorn ❤



Cape HERE


Cum ar fi sa ne trezim dimineata intr-o lume fara masini, zgomotul infernal al traficului si poluarea cauzata de acesta? Suna bine, nu? Cel putin in teorie- practic nu stiu daca m-as mai putea dezlipi vreodata de masina asa cum stiu ca la fel de greu v-ar pica si voua (>‿◠)

Ei bine, idilic sau nu, astfel de locuri chiar mai exista presarate ici si colo in lume, reamintindu-ne cum se simte cu adevarat..linistea! Pentru ca da, acesta este sentimentul care coboara in sufletul tau atunci cand ajungi in oraselul olandez Giethoorn. Aflat in apropierea granitei cu Germania si denumit - cum altfel-  ''Venetia Nordului'',  este imposibil sa nu fi luat prin surprindere si captat la randul tau de pacea si tihna care imprejmuiesc locul.

Traversat de canale relativ inguste de apa si modelat cu peste 180 de podulete, orasul se intinde de-a lungul acestor pitoresti fasii de apa. Majoritatea zonelor nu sunt accesibile autoturismelor, deplasarea facandu-se doar pe jos, cu bicicleta sau bineinteles, barca:) De altfel, fiecare casa este cochet accesorizata cu o mica barca iar intrarea in curtea caselor facandu-se printr-un mic podet de pe apa. 
De vis, va spun sincer!

Decidandu-ne ca anul acesta sa ne petrecem altfel Pastele impreuna cu gasca noastra de prieteni, am luat-o dis de dimineata la drum catre Giethoorn. Dupa un scurt popas la fortareata olandeza Bourtange, am ajuns la destinatia noastra, cazandu-ne rapid la hotel, nedorindu-ne sa pierdem timp pretios inchisi in hotel. Ce ne-a intampinat acolo a fost peste asteptarile noastre!
Un orasel idilic, cu peisaje rupte dintr-o carte cu povesti!
Vremea ne-a bucurat cu soare si cer senin, insa nu cu multe grade in termometre, asadar plimbarea noastra cu barca s-a lasat cu picioruse inghetate, insa a meritat din tot sufletul! Cate bogatii are de oferit aceasta lume, e incredibil!

Vrem neaparat sa ne intoarcem acolo cand totul va fi inverzit si impodibil cu flori, avand deja in fata ochilor vederile care iti taie rasuflarea! Norocul nostru e ca se afla la doar 2 ore distanta de Bremen!

Dragii mei, va las cu pozele, facute cu Iphone-ul meu si nefiltrate. Sper sa va placa ce vedeti!
Pentru a va face o impresie si mai clara insa , nu ezitati sa dati un search pe google;)
























5 comments:

  1. O lume a apelor, desprinsa parca dintr-o poveste cu spiridusi si zane. Cata liniste si armonie, totul pare incremenit in timp. Minunate locuri. Nu am ajuns inca in Olanda, este o tara in care-mi doresc sa ajung, la fel ca in tarile nordice. Tinuta ta este in ton cu locurile in care te-ai aflat, perfecta. Cu drag, Carmen

    ReplyDelete
  2. Felicitari pentru tinuta. Pozele chiar daca sunt facute cu telefonul, sunt suficinet de clare si ai reusit sa cuprinzi o parte din frumusetea locului. O primavara frumoasa!

    ReplyDelete
  3. Imi place enorm culoarea parului tau. Despre postari nu mai spun, le citesc cu drag. Cu siguranta ai stil!

    Kisses,
    Www.gabria-lopescu.com

    ReplyDelete
  4. Superbe fotografii! Am auzit de Giethoorn acum cativa ani si am ramas "wow"! Mi-ar placea sa traiesc intr-un loc atat de minunat si linistit!

    ReplyDelete
  5. Adorable outfit and great photos! ♥

    ReplyDelete